ONDERHOUD


Kleur herstellen (leder)

Op deze pagina lees je meer informatie over de Keralux® colour repair sets. Want ja, er zijn er meer dan één!
Maar geen zorgen, wij zorgen ervoor dat jij de perfecte set in huis krijgt.

 

Wat is het?
Een Keralux® colour repair set (CRS) is een kleurset die we speciaal voor jou aanmaken, waarmee je de originele kleur van jouw leder kunt opfrissen. De set is compleet met een op maat gemaakte kleurlotion, een krachtige reiniger en bevat alle accessoires die je nodig hebt. 

Waarvoor is het geschikt?
Je kunt met een CRS kleine oppervlakkige krasjes, lichte beschadigingen en craquelé camoufleren. Denk aan: 

  • Beschadigingen door gebruik, zoals slijtage op de biezen.
  • Schaafplekjes, door bijvoorbeeld jeans.
  • Krassen, door bijvoorbeeld nagels.
  • Schuurplekjes, zolang ze oppervlakkig zijn. 
  • Verkleuringen, bijvoorbeeld door direct contact met zonlicht.

Let op: geen beschadiging, vlek of verkleuring is hetzelfde. Stuur bij twijfel even een foto in naar: info@lcknederland.nl.
Onze experts kijken graag met je mee en vertellen je of een CRS uitkomst biedt voor jouw situatie. 

Hulp / stappenplan
De vraag is waarom je de kleur van jouw leder wilt herstellen. Wil je de bank helemaal opknappen? Of gewoon een beetje bijwerken? Onze experts denken graag met je mee. In veel gevallen krijg je een beter resultaat met iets meer werk dan 'slechts' bijkleuren.Vervolgens krijg je ons advies, een stappenplan en alle geadviseerde onderhoudsproducten per mail terug. Onze adviezen zijn altijd gratis. Je beslist vervolgens zelf welke producten je wel/niet besteld in de webshop. 


 

Verschillende soorten
Wanneer je een nieuw meubelstuk koopt zul je merken dat alle relevante informatie over jouw leder op de aankoopbon vermeld staat. Bewaar deze goed, want deze informatie heb je nodig om de juiste Keralux® colour repair set te selecteren. Heb je de aankoop niet (meer)? Geen zorgen, speciaal voor jou zijn er alternatieven. 
 

Ik ken de leerspecificaties WEL
Heb je de aankoopbon nog, of weet je uit je hoofd om welk leder en welke kleur het gaat? Selecteer de juiste kleur dan uit het keuzemenu. Appeltje eitje. Staat jouw leder of kleurcode er niet tussen? Lees dan gauw verder.

Ik ken de leerspecificaties NIET  (of leder staat niet op de lijst)
Dat kan gebeuren, zeker wanneer je meubels van iemand overneemt of wanneer het leder tientallen jaren oud is. In dit geval zijn er een aantal alternatieven waaruit je kunt kiezen. Optie 1.) heeft onze voorkeur, zo weet je namelijk zeker dat je de juiste kleur toegestuurd krijgt. 

Optie 1.) Keralux® colour repair set | van staal
De beste optie is om ons een klein leerstaaltje te sturen. En nee, je hoeft de bank niet te 'opereren' om dit te doen.
Een klein reepje leer van ongeveer 1-4 centimeter (ongeveer de helft van je pink) is al voldoende! Zie ook: Tip. Stuur het staaltje op naar onze postbus onder de vermelding van jouw contactgevens. We nemen vanzelf contact met je op. 

Tip: onderaan een meubel, of achter een sluiting/rits, overlapt het leder vaak enkele centimeters.
       Hier kun je meestal wel een klein reepje onzichtbaar afknippen.

Optie 2.) Keralux® colour repair set | standaard kleur (!)
Soms is een meubelstuk helemaal 'dicht gestikt' en kun je geen staaltje afknippen. Dan is een standaard kleur misschien iets voor jou. Bekijk de kleurenkaart en vergelijk de kleuren met de kleur van jouw leder. Komt een van de kleuren voor circa 95% overeen met jouw leder? Dan zou dit een goede oplossing zijn. Een veel voorkomende standaardkleur is bijvoorbeeld standaard zwart. Twijfel je? Kies dan voor optie 1, of lees verder.

Optie 3.) Keralux® colour repair set | van RAL-nummer (!)
Leveren de bovenstaande opties geen gewenst resultaat op? Geef ons dan een officieel RAL-nummer door, net als bij de verfwinkel. Ga hiervoor naar de plaatselijk verf/kluswinkel en vraag of ze een RAL-waaier "classic" uitlenen. Met deze waaier kun je vrij nauwkeurig de juiste kleur bepalen. Geef het correcte RAL-nummer aan ons door ons een mail te sturen.

(!) Belangrijk
We maken een verschil tussen gepigementeerde (P), aniline (A) en nubuck (N) kleuren. Daarom bieden we ook drie verschillende standaard kleursets aan. Geef bij een standaardkleur / RAL-kleur door om wat voor soort leder het gaat. Heb je hierbij hulp nodig? Kijk dan even op deze pagina, of stuur ons een foto per mail. Onze experts kijken graag even met je mee.

De Keralux® colour repair sets voor optie 2 & 3 worden aangeboden op de website van LCK Nederland: www.lcknederland.nl

 


Vragen?
Heb jij een vraag over de informatie op deze pagina? Neem dan contact op.

© 2016 - 2024 Leolux | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel