ONDERHOUD


Leder

Op deze pagina lees je een aantal algemene tips die je helpen om jouw Leolux leder in topconditie te houden.
Kijk voor meer specifieke informatie over het onderhouden van andere materialen op de vorige pagina.

 

Voeding
Leder 'leeft', zeggen mensen wel eens. En dat klopt! Pas wanneer het leder onder een vochtigheidspercentage van 5% komt wordt het officieel 'technisch dood' verklaard. Door het leder 2-4x per jaar te voeden zorg je ervoor dat het langer mooi en heel blijft. Wanneer je het leder niet onderhoud, zal het sneller uitdrogen en verkleuren. Bovendien heb je minder kans om vlekken te kunnen reinigen en juist meer kans op permanente schade.


Afbeelding: uitgdroogd leder.

Onderhoud
Het onderhouden van leder is eigenlijk heel simpel. Nagenoeg al het leder kun je wekelijks even afstoffen, of gebruik een licht vochtige doek. Stofzuigen kan ook, gebruik dan een schoon en zacht meubel opzetstuk. Reageer adequaat bij nieuwe vlekken en gebruik de onderhoudsproducten uit de geadviseerde onderhoudsset halfjaarlijks om het leder in topconditie te houden.

Vlekken
Reageer bij vlekken zo snel mogelijk, zeker wanneer het gaat om vlekken die het leder kunnen beschadigen (braaksel, urine). Kijk direct even op onze vlekkenpagina wat je wel en niet kunt doen bij nieuwe vlekken.

Kleur herstellen
Heeft jouw Leolux meubel behoefte aan een opfrisbeurt? Dat kan! Met een Keralux® colour repair set kun je kleine oppervlakkige beschadigingen, verkleuringen en krassen camoufleren. De set wordt speciaal op maat voor je aangemaakt in de originele Leolux kleur. 

> Lees verder


Afbeelding: Keralux® colour repair set.

 


Vragen?
Heb jij een vraag over de informatie op deze pagina? Neem dan contact op.

© 2016 - 2024 Leolux | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel