VLEKKEN


De tien basisregels

Met deze tien regels kom je al een heel eind:

  1. Afstoffen! Het klinkt misschien logisch, maar wekelijks afstoffen is toch echt 95% van het onderhoud. Het voorkomt de opbouw van huisvuil (stof) en zorgt ervoor dat je meubels lekker fris blijven. Tip: check of de LCK® reinigingshandschoenset geschikt is voor jouw meubels. Ga direct naar: onderhoudsadviezen.
     
  2. Twee keer per jaar 'grote schoonmaak'. We adviseren om meubels 2-4 keer per jaar te onderhouden met de geadviseerde onderhoudsproducten. Op deze manier zorg je ervoor dat je optimaal van je meubels kunt genieten, elk jaar weer!
     
  3. Vloeistof geknoeid? Neem vloeistoffen zoveel mogelijk af zonder hard te deppen. Probeer eerst om de vloeistof op te zuigen met een vel ongekleurd keukenpapier. Het doel is om zoveel mogelijk vloeistof (en dus kleurstof) te weerhouden de vezels binnen te dringen. Daarna reinigen met de geadviseerde reiniger en gedestilleerd water, zie regel 10.
     
  4. Vaste stoffen zoals mosterd, mayonaise afnemen met een een lepel of de botte kant van een mesje. Daarna wederom reinigen met de geadviseerde reiniger.
     
  5. Nooit boenen! Dit zul je blijven zien. Volg de instructies op de verpakking van het onderhoudsproduct en neem bij twijfel even contact met ons op. Onze reinigingsexperts staan elke werkdag voor je klaar.
     
  6. Huis-tuin-en keukenmiddeltjes, liever niet! Vaak zitten hier oplosmiddelen bij in, bovendien weet je niet hoe het middel op jouw bekleding reageert. Gebruik de geadviseerde reiniger, of neem even contact op. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt!
     
  7. Reinig altijd een compleet pand. Dit is vakjargon voor een compleet vlak. Nadat je bijvoorbeeld een vlek op een rugkussen hebt gereinigd, reinig je daarna ook het hele rugkussen. Wanneer je een vlek slechts plaatselijk reinigd heb je kans dat je dit zult blijven zien.
     
  8. Techniek. Reinig een vlek, wanneer mogelijk, altijd van buiten naar binnen. Op deze manier voorkom je dat je de vlek verder uitsmeert. Zet niet teveel druk en laat de reiniger het werk doen. 
     
  9. Laat de reiniger het werk doen. Oftewel, volg de instructies en laat de reiniger kort intrekken. Op deze manier kan de reiniger de vervuiling oplossen. Neem vervolgens de reiniger (en dus de opgeloste vervuiling) af met een lichtvochtige doek. 
     
  10. Gebruik geen kraanwater. Niet al het kraanwater in Nederland heeft dezelfde waterhardheid. Door 'hard' water kunnen er kalkranden achterblijven, deze zijn zeer lastig te verwijderen. Haal daarom een liter gedestilleerd of gedemineraliseerd water in huis. Dit komt altijd wel van pas en is verkrijgbaar in bijna elke supermarkt/drogist. 


Vetvlekken (in leder)

Wat je ook doet blijf rustig, want aan de meeste vetvlekken hoef je niets te doen. Hoe zit dat? De meeste leersoorten met een open structuur hebben de eigenschap om kleine vetvlekjes (zoals jus spetters) na verloop van tijd in zich op te nemen. Hier hoef je zelf niks aan te doen, behalve het te monitoren. 

Dag 1: verwijder zoveel mogelijk vaste- en vloeistoffen, gebruik de bovenstaande basisregels. Maak vervolgens een foto van de vetvlek en zet een herinnering in je agenda voor volgende week. 

Dag 8: maak een week later nog een foto vanaf dezelfde plek en zet weer een herinnering. 

Herhaal dit ongeveer 3-4 weken en vergelijk na afloop de foto's met elkaar. Wordt de vetvlek zichtbaar minder? Dan vooral niks aan doen, de vlek trekt vanzelf weg. Zo niet, neem even contact met ons op en stuur de foto's mee. 

 


Vragen?
Heb jij een vraag over de informatie op deze pagina? Neem dan contact op.

 

 

© 2016 - 2024 Leolux | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel