ONDERHOUD


Stof & textiel

Op deze pagina lees je een aantal algemene tips die je helpen om jouw Leolux stoffen bekleding in topconditie te houden.
Kijk voor meer specifieke informatie over het onderhouden van andere materialen op de vorige pagina.

 

Basis onderhoud voor stoffen
Gebruik de stofzuiger met een schoon en zacht meubel-opzetstuk om stoffen meubelen wekelijks te reinigen (maximaal 500 Watt) en zo huisstof, kruimels en andere dagelijkse vervuiling te verwijderen. De stof frist weer helemaal op door met de LCK® reinigingshandschoen lichtjes over de stof te wrijven, gebruik hierbij enkele druppels Puratex® reinigingswater indien geadviseerd. De stof krijgt zo een beetje vocht toegediend en oppervlakkig vuil wordt verwijderd. De stof straalt weer en blijft veel langer mooi.

Wekelijkse reiniging

  1. Het oppervlak stofvrij houden.
  2. Afnemen met de LCK® reinigingshandschoen (droog of met enkele druppels reinigingswater indien geadviseerd).

Halfjaarlijkse reiniging

  1. Het oppervlak stofvrij maken.
  2. Afnemen met de LCK® reinigingshandschoen (licht vochtig, indien geadviseerd). 
  3. Impregneren met de Puratex® impregneer spray (indien geadviseerd).

Bij vlekken

  1. Verwijder grove vervuiling zoveel mogelijk met een lepel of de botte kant van een mes. 
  2. De vlek vervolgens behandelen met de geadviseerde Puratex® reiniger. Doe wat van de reiniger op een schone doek en bewerk de vlek. Werk altijd van buiten naar binnen en behandel altijd een groter oppervlakte dan de vlek zelf. 
  3. Na reinigen met Puratex® reinigingswater. Doe een beetje reinigingswater in een bakje en dompel de LCK® reinigingshandschoen/schone doek onder en wring deze uit. Vervolgens de gereinigde stof van naad tot naad goed afnemen. Eventueel een keer herhalen.
  4. De stof impregneren met de Puratex® impregneer. Houd de pompverstuiver op een afstand van 20-30 centimeter boven de stof en sproei een dun, gelijkmatig laagje over de stof heen. Probeer de pompverstuiver zo verticaal mogelijk te houden. De stof goed laten drogen. Druppelvorming vermijden.

Neem een kijkje op de vlekkenpagina voor meer informatie en handige tips!

 


Vragen?
Heb jij een vraag over de informatie op deze pagina? Neem dan contact op.

© 2016 - 2024 Leolux | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel